Blogger Template by Blogcrowds

... příští stanice nebude. Keď si mi povedala, že sa budeš vydávať začal sa mi v hlave odvíjať film. Žiadna veľká výprava a masové scény. Skôr komorné, pár hercov, nejaké kulisy. Nahánačky zasneženým nočným mestom, keď sme robili odtlačky rúk so šiestimi prstami na čelné sklá áut. Dlhé hodiny u Teba pred barákom, keď sme len tak stáli a držal som Ťa okolo pása. Cesty k Tebe cez pol sveta, keď sme noci trávili úplne inak ako spánkom a ráno som potom rozbitý na šrot šoféroval zase spať a každú chvíľu som musel stáť a prechádzať sa, aby som nechytil mikrospánok. Vždy sme sa čudovali ako je možné, že v rádiu idú práve veci ku ktorým máme tak blízko. Nekonečné hodiny rozhovorov a sexu, sexu a rozhovorov a rozhovorov počas sexu a sexu počas rozhovorov. Tebe som bol schopný prvýkát povedať "Milujem Ťa". Prvý a posledný krát. Nejako mi to odvtedy už nejde cez ústa. Spomenul som si na cesnakové slimáky, ktoré sme si chodili kupovať čerstvé do obchodu pod oknami a potom sme ich pomaly tlačili do seba. Na žlté melóny zohriate slnkom, nakrájané na mesiačiky. Sedeli sme na balkóne, skôr vyzlečení ako oblečení, smiali sme sa a šťava nám tiekla po bradách. Tvoje úžasné paradajky s mozarellou na raňajky po prebdenej noci. Napadla ma nálada keď sme sa vracali z kina. A potom zase inokedy. Staré ploské kino, kde zo zadného radu skoro nebolo vidieť na plátno. Posedenia pri káve pod zemou, kde napriek tomu, že sme boli v centre mesta sme mali kľud sami pre seba. Kúpanie v štýle bieleho delfína v starom opustenom lome, kde sme vyvolávali nechápavé pohľady okoloidúcich. Partičky kalceta, ktoré si vždy s prehľadom vyhrávala a ja som bol na Teba neskutočne hrdý. Veľká mozaika z malých kúskov. Ako tie detské hračky, kde otočením získam z malých farebných sklíčok a zrkadielok rôzne obrazy. Rozdrobili sme si to a skladajú sa z toho krásne scény.
Naše stretnutia po rokoch nikdy neboli úplne štandardné. Neboli sme spolu často a vlastne ani dlho. Bola to taká morzeovka. Občas dlho ticho, potom nejaká bodka, čiarka, zase čiarka, zase ticho. Kúskovali sme si seba pomedzi iné vzťahy a občas aj paralelne. Ťažko by sa to vysvetľovalo, ale prežil som si s Tebou počas morzeovky viac ako iné páry za celý život. Občas boľavého na oboch stranách, ale nikdy som ani len neuvažoval nad tým prestať. Si ako droga a manželstvo-nemanželstvo stále ma budeš lákať. Ale pri tom to asi aj skončí. Možno.....

11 comments:

...tak to lutujem vsetky ostatne - pritomne i buduce zeny tvojho zivota...
chlap sa da totizto tak lahko "osudovou zenou" namotat, v pripade potreby privolat, potom odohnat, vyzmykat, poblaznit, zase pozut a vyplut...
mozno tvrde odo mna, ale viem, ake su zeny rafinovane potvory...

6:27 PM  

Čiastočne máš pravdu. A čiastočne vôbec. Ja som v situácii, že viem odhadnúť svoje možnosti a pozície, ktoré sú reálne. A aj preto mám pocit, že ako som to zvládal doteraz, tak to bude aj do budúcnosti. Formálna zmena svatu na tom príliš veľa vecí z môjho pohľadu meniť nebude.

8:23 AM  

Len krátka story. Moja najzásadnejšia ex s ktorou som bol 5 rokov a 5 už nie som, sa teraz v máji vydala a už vidím, že sa všetko definitívne skurví. Prvé dva roky po našom rozchode sme sa nestretávali,lebo som jej do slova išiel po krku./Totiž som ju strašne miloval a odišiel som do Schveizu zarábať na NAŠ byt.Bol som tam sám ako prst, ešte s rečovým handicapom a ona sa so mnou rozišla cez sms, že sa zamilovala do iného.Po týždni som dokázal zjesť pomaranč, takže tie dva roky boli úplne adekvátne.No stáva sa a prežili sme. Po čase sme sa celkom skamošili.Chodila ku mne, chodili sme na párty, koncerty. Netajím, sem tam ma kamarátsky vyfajčila a ja som ju na oplátku urobil. Trebárs aj malíčkom mi na to stačí cca minúta.Jej klitoris poznám ako svoj... Potom začala chodiť s terajším mužom.Kamarátske výpomoci samozrejme skončili a stretávali sme sa menej.No a odkedy sa vydala je to v riti.Nemôžem k nej ísť na kávu,lebo susedia.Nemôžem s ňou ísť ani po ulici,lebo s ex sa nepatrí vydatej žene chodiť po ulici.Takže to nakonic zabijú sprosté konvencie.Hmmm.Aj ked?Mne by to asi tiež vadilo(:

10:47 PM  

2pollux: no zvykaj si. A bude asi len horšie.

Ja mám snáď len jednu výhodu. Nemôžem ju definovať ako "ex". Tažko môže byť "ex" niekto s kým si de facto nikdy oficiálne nechodil.

10:16 PM  

Boze, toto bude asi epidemia. Nepoznam nikoho, kto by nemal podobnu skusenost. Ale aj tak by ma asi zo vsetkeho najviac zaujimalo, co beha po rozume tym ex.

6:37 PM  

2neda: Netusim, kam si smerovala. Pokiaľ ozrejmíš, možno sa niečo dozvieš. :)

7:21 PM  

Áno, rozumiem, ulietavam si na vlastných vlnách analyzovania. :) Bola to viac menej nahlas napísaná rečnícka otázka.
Iba som zvedavá, ako to vníma ona. Nečakám na odpoveď, tú zrejme ani ty nepoznáš. Zaujíma ma, čo tí druhí. Posledná časť rozbitého puzzle pred tým, ako danú vec uzavriem a odložím.

2pollux: nie som si istá, či je to naozaj iba o konvenciách, alebo skôr zo strachu z prípadného pošmyknutia sa, nesprávnej voľby partnera.

2:53 PM  

2neda: Pri trochu šťastia sa k tomu vyjadrí aj sama. Viem o tom, že sem občas zablúdi a možno niečim prispeje. :)

1:58 PM  

taketo veci nikdy neskoncia.

mozno sa na chvilu, alebo vacsiu chvilu vzdialia, ale urcite neskoncia...

morzeovka pojde dalej

3:30 PM  

..bolo zvlastne vidiet Ta stat v sieni s kvetmi.. dakujem za gratulaciu.. Zazili sme spolu vela krasneho.. ale treba ist dalej.. my sme nikam nesmerovali.. sam vies..

teraz máme medzeru..ale nik nevie ci a kedy príde dalsia bodka..:-* LU

4:03 PM  

toto su ludia ktori nas naucia milovat...
a spomienky s nimi su neopisatelne,..stale hladam osobu s ktorou by sa dalo prezivat nieco podobne ako s NIM a vyvolavalo by to rovnake pocity ako VTEDY...

aj u nas to skoncilo, lebo to uz nikam neviedlo, ale to co sa clovek nauci, mu nik nevezme..

7:09 PM  

Novší príspevok Staršie príspevky Domov