Blogger Template by Blogcrowds

Niektoré veci nielen že nejdú jednoducho. Oni jednoducho nejdú.

Občas toľko slov aj stačí. Všetky ďalšie už len riedia pointu a pridávajú omáčku. Stačilo by to vlastne asi aj teraz. Lenže sedí mi toho na srdci viac. Zrazu sú veci rázne inak ako som chcel. Vypovedané slová svietia vo vzduchu, prechádzam sa pomedzi ne a neblednú. Tri veľké písmená. Definitíva, koniec, šlus. Žiadny ďalší level.
Nedozvedel som sa vlastne nič nové. Nič, čo by si predtým nepovedala inak. Len som sa stále staval do pozície, že sa to ešte môže zmeniť. A stále niekde v hĺbke duše tomu tak trochu verím. Len šance radikálne klesli. Nula celá nula nič. Šachisti by povedali PAT. Nie je to prehra, ale vyhrať nemôžem. Teda, možno aj prehra. Záleží od uhla pohľadu.
Len optimista by drzo povedal výhra. Dobrí priatelia sa nehľadajú ľahko a o každého jedného sa oplatí snažiť. Lenže je to trpká výhra. Niečo ako druhé miesto v hokeji. Všetci sa tvária aký je to úspech, ale tí čo hrali vedia, že hrali o prvenstvo. Všetko ostatné v tej chvíli je len cena útechy.

Nikdy ma neuspokojovalo druhé miesto. Lenže vysoké ciele sa tak občas končia a víťazný gól v poslednej sekunde vídať iba v zlých filmoch. A nechuť byť zlým hercom je ešte väčšia ako chuť po víťazstve. Za týchto okolností nie.

Good Luck, mr. Gorsky.

2 comments:

keby sme vedeli takto predpovedat aj vitazstva, nielen prehry...

3:43 PM  

Nebolo by to potom menej zaujímavé?

12:16 PM  

Novší príspevok Staršie príspevky Domov