Blogger Template by Blogcrowds

Bola s tebou zábava. Vedel si rozosmiať spoločnosť takým tým nenásilným spôsobom. Počúvali sme ťa a zrazu sme sa usmievali, potom smiali a potom váľali od smiechu po zemi. Mal si dar aj smutné veci povedať s nadhľadom a tak, ze vyvolali zdvihnuté kútiky a predsa sme to brali ako vážne posolstvo. Potom nastala zmena. Našiel si lásku svojho života.
Dosiaľ sme to nepochopili. Zmenil si sa. Zo zábavného spoločníka za každých okolností sa stal paranoik. Bojíš sa niečo povedať, bojíš sa niekam ísť, bojíš sa, aby sa náhodou tá tvoja nedozvedela niečo, čo by sa nemala, aj keď nič nerobíš. Zmenili sa aj tvoje názory na svet. Aspoň tie, ktoré si teraz ochotný verejne prezentovať a priznať. Voľné myšlienky sa odsťahovali a už dokonca ani necítiš potrebu ísť sa z času na čas ukázať medzi ľudí. Skôr sa ich strániš, ako by ti mohli pokaziť tvoj pocit šťastia. Ukazujete sa zásadne len spolu a myšlienka ísť niekde bez nej je pre teba neprijateľná. Možno ani nie tak pre teba, ako pre tvoj pocit, že musíš byť všade s ňou, aby náhodou nežiarlila. Ak náhodou zvažuješ, že by si šiel predsa len sám, tak najskôr chceš počuť presný zoznam ľudí, ktorých stretneš. Čo ak by sa tam náhodou vyskytla nejaká tvoja bývalá, to predsa nemôžeš sa s nimi aj naďalej stretávať. Veď si predsa šťastne zadaný.
Snažili sme sa to chápať prvé týždne, ale situácia sa nesnažila ukľudniť a ty vyzeráš stále viac podivne. Ešte aj keď sme zjavne sami vo dvojici a na široko ďaleko nie je ani len živá duša, nie to ešte niekto, kto by ťa poznal, tak máš sklon šepkať a obzerať sa.
S úsmevom si teraz spomínam na niektoré tvoje vyhlásenia v čase tvojej volnosti. O možnom sexe medzi priateľmi, o vnútornej spriaznenosti a putách na celý život a kopec ďalších, dokonca oveľa menej kontroverzných. Zmenil sa tvoj stav a zmenili sa aj tvoje názory a ako ťa pozorujem, tak som si nie istý, či je pre teba ešte cesta späť.

Už si občas pripadám ako babky na pohreboch, keď kladiem onú pomyselnú otázku: Kto bude ďalší?

7 comments:

nemám rada zmeny tohto druhu...

práve sa mi podobne mení kamarát:o(

3:59 PM  

a s kym sa to spriahol ten tvoj kamos,s dakou krotitelkou? ved vysledok, zda sa, mozno len jej pripisat na vrub a ten je ako po dlhodobej drezure divej selmy.
Polepetko, pustas tu na nas hrozu :(

5:27 PM  

Je to ako sa dostat do "zlatej klietky". Poznam taky pribeh a je to smutne, postupne je moja kamaratka izolovana od okoliteho sveta a najhorsie je, ze uz sa s tym vzila....

6:05 PM  

2 Sasanka: To je tak trochu súčasť tej záhady. Nie je krotiteľka. Navonok sa dokonca ani neprejavuje despoticky a podozrievavo. Ja mám skôr pocit, že si to nejako sugestívne naordinoval sám.

6:40 PM  

hm, vskutku zaujimave...a zvlastne. nemyslim,ze to caka vsetkych. a je mi to divne hlavne kvoli tomu, ze ved ta kocka sa do neho musela zalubit vtedy, ked bol este takpovediac normalny...mne by vadilo, keby sa mi z prijemneho veseleho chlapa stalo ustrachane kura bez vlastnej osobnosti...no, ale kazdy je iny.

9:43 PM  

joj vy vsetci slobodni, nezadani a hladajuci - jasne ze VAM takato zmena pride ako negativna, pozerate sa na to egoisticky, akoze VY ste stratili kamosa. A co takto to skusit vidiet tak, ze ON konecne nasiel tu pravu a jednoducho mu je s nou dobre a preto s nou vsade chodi? A ze na nu berie ohlad a nechce ju nechavat doma samu, pretoze mu na nej zalezi? Ze sa jednoducho - usadil? Take si neviete predstavit? Take mu neviete prepacit?

2:05 AM  

2boderius: neviem odkiaľ si vyčítal takéto väzby. Ja som to písal a myslel úplne inak.

Mám aj usadených priateľov a aj chápem, že im je s priateľkami dobre a nechcú ich nechávať doma osamote (aj keď možno Ty nechápeš, že osamote a ani doma ostat nemusia).

Táto zmena bola iná a aj usadení sa na to pozerajú nechápavo.

9:25 AM  

Novší príspevok Staršie príspevky Domov