Blogger Template by Blogcrowds

Sedela v reštaurácii po boku toho svojho a usmievala sa na celý svet. Ona takých 25, on o jednu či skôr až dve generácie viac. Dávala celému svetu najavo ako sa má super. Sponzor na nej evidentne nešetril a aj on sám vyzeral spokojný. Upravená, exkluzívne vyzerajúca cica so všetkým čo k tomu patrí. Akurát v jednej chvíli sa jej v očiach mihol smútok. Keď pozerala na malé rozosmiate deti pri vedľajšom stole. Asi jej došlo, že nemôže mať všetko a niektoré veci vymenila za pohodlný život.
Stretávam ich skoro každý deň. Dievčatá a ženy, ktoré namiesto seberovných majú ako partnerov chlapov o dvadsať a viac rokov starších. Sú zabezpečené, pokiaľ chcú robiť, tak robia, ale evidentne to nie je pre ne nutnosť. Skôr fitko, manikúra, kaderník a kozmetička sú nutnosť. Vyzerať stále rovnako dobre, aby neboli vymenené za novší model. Sponzor dokonca zvyčajne má aj rodinu, ale už to nepovažuje za zväzok na celý život. Deti odrástli, manželka už nie je to čo bývala, chytil druhý dych a našiel si niekoho, komu môže imponovať. Spoločenským postavením, peniazmi, vplyvom. Krásne dovolenky, večere v spoločnosti, vyberané darčeky a drahé autá. Len na rodinu je pohľad už rozdielny. Jeden ju už má a druhý krát necíti potrebu. Druhá polka má toto ešte len pred sebou. Možno by aj chcela, ale na dvoch koňoch naraz sa nedá sedieť.
A hodiny pomaly bijú .........

4 comments:

hodiny tikaju a zienky tohoto typu zistuju,ze by sa toho pohodlia mozno aj vzdali, ale nemaju silu. smutne.

2:45 PM  

cosita, prečo nemajú silu? Možno ani nechcú...

10:36 AM  

2Germa: Už si nepamätám, kde som to čítal, ale páčilo sa mi a myslím, že to vystihuje podstatu toho, na čo sa pýtaš: Ľahšie sa plače v limuzíne, ako v električke.

9:13 PM  

A tu je to popísané trochu obraznejšie.
Toto su argumenty, ktoré v niektorých hlavách rezonujú.

11:15 AM  

Novší príspevok Staršie príspevky Domov